17 Νοεμβρίου 2013

Εκπέμπει και σήμερα η ΕΡΤ μέσα απο το Πολυτεχνείο

Πρόγραμμα για μία περίπου ώρα μετέδωσαν την Παρασκευή οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ μέσα από τους χώρους του Πολυτεχνείου, παρά τη δυσαρέσκεια των πρυτανικών αρχών και τις προειδοποιήσεις της ΕΛΑΣ.

Όπως έγινε γνωστό, το Σάββατο οι εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΑ θα εκπέμψουν κανονικά πρόγραμμα...........για εννέα περίπου ώρες, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ.

"Αυτό που ακούτε είναι η φωνή των ελεύθερων εργαζόμενων της ΕΡΤ. Είμαστε στον αέρα μαζί σας. Η ΕΡΤ είναι ανοιχτή. Εδώ ΕΡΤ, εδώ Πολυτεχνείο", ανέφερε ο εκφωνητής.

Όπως σημείωσε ο εκφωνητής, η εκπομπή του προγράμματος γίνεται με τη χρήση ιδίων μέσων, και ειδικότερα δύο απλούς υπολογιστές, καθώς και τη βοήθεια που πρόσφεραν στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, οι 9 φοιτητικοί σύλλογοι και ο σύλλογος των διοικητικών υπαλλήλων του Πολυτεχνείου.

Η "φωνή των ελεύθερων εργαζόμενων της ΕΡΤ" μεταδόθηκε και διαδικτυακά μέσα από το Press Project και την Ertopen.

Την ίδια ώρα, ανησυχία προκαλεί το σαφές μήνυμα της ΕΛ.ΑΣ, ότι δυνάμεις της θα επέμβουν για να σταματήσει η εκπομπή, γεγονός που δυναμιτίζει τις εξελίξεις, καθώς στο Πολυτεχνείο είναι συγκεντρωμένοι πολλοί φοιτητές λόγω του εορτασμού της 40ης επετείου της εξέγερσης εναντίον της χούντας.

Ο πρύτανης του ΕΜΠ Σίμος Σιμόπουλος, πάντως, διέψευσε ότι υφίσταται θέμα επέμβασης της αστυνομίας, ενώ επισημαίνει πως δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ Πολυτεχνείου και εργαζομένων της ΕΡΤ.

Φοιτητικοί σύλλογοι και η Συντονιστική Επιτροπή του εορτασμού του Πολυτεχνείου είχαν ταχθεί εδώ και μέρες υπέρ της εκπομπής προγράμματος από τον χώρο του ΕΜΠ.
http://admin.nooz.gr/Uploads/ertopen1411131.jpg

Την Πέμπτη, πάντως, διοργανώθηκε συναυλία εντός του Πολυτεχνείου, με συνδιοργανωτές τους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Οι απολυμένοι της ΕΡΤ διευκρίνισαν ότι, όπως και την Πέμπτη, με την μετάδοση της συναυλίας του Βασίλη Λέκκα, θα καλύψουν (με live streaming) κάποιες άλλες εμφανίσεις καλλιτεχνών και δεν θα αξιοποιήσουν την τεχνολογία του ΕΜΠ, αλλά τους διαδικτυακούς ιστότοπους www.ertopen.com και www.thepressproject.gr και "την ΕΤ3, που ακόμη εκπέμπει στη βόρεια Ελλάδα και τους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ που παραμένουν σε λειτουργία".

ΠΟΣΠΕΡΤ: Συνεχίζουμε τον αγώνα


"Συνεχίζουμε τον αγώνα και θα εκπέμψουμε από το Πολυτεχνείο, μέσω διαδικτύου, στο www.ertopen.com με τη βοήθεια μόνο των φοιτητών και των εργαζομένων στο ΕΜΠ, παρά την εμμονή της Πρυτανείας να μη συγκαλεί την Επιτροπή Εορτασμού του Πολυτεχνείου, ώστε να μην διαφανεί η ομόθυμη θέληση όλων όσων απαρτίζουν αυτή την επιτροπή πλην της Πρυτανείας", τόνισε σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ καλώντας σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Στην ανακοίνωση η Ένωση, μεταξύ άλλων, καταγγέλλει "τις απειλές για εισβολή στο ΕΜΠ αν εκπέμψει η ΕΡΤ από τον χώρο του Πολυτεχνείου", ενώ καλεί σε συμμετοχή στην εκδήλωση εργαζομένων που γίνεται το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στο Πολυτεχνείο, σε μαζική συμμετοχή στην πορεία για τα 40 χρόνια του Πολυτεχνείου και σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζόμενων στην ΕΡΤ την Τρίτη 19 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. στην Αγ. Παρασκευή.

Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννης η εκπομπή προγράμματος θα γίνει για τρεις μέρες στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails